Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Nieuwe boeken (134)

De complete tuinplantenwijzer

geen plaatje   Deze complete tuinplantenwijzer bevat een schat aan waardevolle informatie om je te helpen bij het uitkiezen van de juiste planten voor jouw tuin. Met voor elke plantensoort duidelijke foto's en complete beschrijvingen over de voornaamste kenmerken, de beste standplaats, de juiste verzorging en de verschillende cultivars. Maak je keuze uit onder meer vaste planten, zomerbloeiers, kruiden, balkon- en kuipplanten, struiken en bomen, grassen en varens, klimplanten en vijverplanten. Een onmisbaar naslagwerk voor elke tuinier!

Vele soorten bomen, struiken, rozen, bloeiende tuinplanten, varens, grassen, kruiden, balkonplanten en kuip- en vijverplanten komen onder de aandacht in deze tuinplantencatalogus. Na een uitleg over hoe het boek te gebruiken, volgen twaalf hoofdstukken met de besprekingen. Per soort krijgt de lezer steeds één tot drie kleurenfoto’s die de bovenhelft van de pagina beslaan. Onder de foto’s staan de besprekingen (de Nederlandse en wetenschappelijke namen, de kenmerken, verzorging, standplaats, soorten en cultivars en in symbolen de bloemkleur, bloeitijd, hoogte etc.). De informatie is goed, maar zeer beknopt. De besprekingen zijn (uiteraard) niet compleet. Bij bijvoorbeeld de rozen komt van de zes verschillende klassen steeds maar één soort aan de orde. De lezer krijgt hierdoor een indruk, maar zal zelf verder moeten zoeken naar de plant van zijn/haar keuze. De planten staan op volgorde van de wetenschappelijke naam. De gids, met behulp van acht experts samengesteld, is vooral handig als naslagwerk voor de hobbytuinier, minder aantrekkelijk voor de professional. Met register. Inhoudelijk ongewijzigde herdruk met nieuw omslag..
Div. Auteurs.

Voorraad 0 ex

Prijs: 29,95